Femdom: het verschil tussen fantasie en realiteit

Bron: © 2012 – 2019 Zabyra, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Femdom is een term die binnen de BDSM (bondage, discipline, sadisme, masochisme) wordt gebruikt en is letterlijk een afkorting is voor female domination. Een synoniem is female supremacy, beiden komen op hetzelfde neer: een relatie waarbinnen een vrouw dominant is over een man. Er zit een vrij groot verschil tussen de fantasie die veel mensen daar over hebben en de realiteit.

Wat is femdom?

Femdom is een term om aan te geven dat een relatie tussen een man en een vrouw wordt gedomineerd door de vrouw. Daarbij kun je denken aan elke uiting binnen die relatie. De vrouw is degene die alles beslist, inclusief de acties binnen de slaapkamer. In de praktijk blijken veel mensen verschillende interpretaties te geven aan de term femdom. Er wordt op internet met name veel informatie gegeven over de seksuele kant van een femdom relatie, maar uiteraard is het veel meer dan dat alleen.

Meesteres versus FemDomina

Een meesteres is in concreto een vrouw die een ‘slaaf’ heeft (een onderdanige en/of masochistische partner). Veruit de meeste vrouwen die zich ‘meesteres’ noemen spelen een ad hoc spel en vragen daar vaak geld voor. Het aanbod aan ‘meesteressen’ is ten opzichte van de vraag namelijk heel schaars. Een femdomina is een vrouw die als uitgangspunt heeft dat mannen er zijn om haar te dienen. De gehele relatie staat dan in het teken van haar overheersing en controle. Daarbinnen kan eventueel een ‘spel’ plaatsvinden, maar de dominantie van een femdomina heeft geen begin en eind. Zij is wat zij is.

Gelijkwaardigheid binnen een femdom relatie

In hoeverre een stel femdom regels binnen hun relatie doorvoeren is uiteraard afhankelijk van hun eigen gevoelens. Sommige stellen leven vrij gelijkwaardig en laten de ongelijkwaardigheid alleen toe binnen hun seksuele relatie. Anderen leven meer in een 24/7 overeenkomst. Dat houdt in dat de vrouw 24 uur per dag, zeven dagen per week, alles binnen de relatie beslist: totale femdom.

Realiteit versus fantasie

In fantasieën worden femdomina’s meestal neergezet als ‘meesteressen’. Dus in het zwart leer gekleed, met een enorme zweep in hun hand en op hoog-gehakte glimmende laarzen. Met name commerciële ‘meesteressen’ kleden zich vaak zo, omdat zij de vraag tegemoet komen. Mensen die betalen zoeken een vervulling van hun fantasie en daar hoort die kleding vaak bij. Een femdomina daarentegen beslist uiteraard zelf hoe ze er uit ziet. Domineren kan op hoge hakken, maar ook vrij goed naakt op blote voeten. Het zijn de uitstraling en de wisselwerking die doorslaggevend zijn binnen een femdom relatie. Wanneer een femdom stel in de supermarkt is kan een blik al voldoende zijn om de man te laten weten wat zij wil.

Onderdanig of sturend?

Ben jij erg bezig met de femdom wereld? Vraag je dan af wat je precies zoekt en wat je hoopt te vinden. Mocht je een vrouw vinden die ook geïnteresseerd is, bedenk je dan dat de essentie van de interactie is dat jij er bent voor haar en niet andersom. Beginnen met wat jij allemaal wilt, wat zij allemaal mag en hoe je het precies voor je ziet gaat niet opschieten bij een femdomina. Wil je dat, dan kun je beter een (commerciële) meesteres zoeken.

Een gedachte over “Femdom: het verschil tussen fantasie en realiteit

  1. Dat laatste “Beginnen met wat jij allemaal wilt, wat zij allemaal mag en hoe je het precies voor je ziet gaat niet opschieten bij een femdomina. Wil je dat, dan kun je beter een (commerciële) meesteres zoeken” is wel een beetje raar. Denk je dat ik mij. Partners wensen en gevoel niet serieus neem? Of misschien begrijp ik dit verkeerd.

    Ik ben hiermee begonnen uit liefde voor hem en heb daarmee een dominante land van mijzelf ontdekt. Die gevoelens had ik al langer alleen had ik dat altijd genegeerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.