Waar ligt het verschil tussen: candaulisme en cuckolding?

Credits: Helena Bathory

Candaulisme

Candaulisme is een seksuele praktijk waarbij de ene partner een derde persoon (of personen) laat meegenieten van de seksuele spelletjes met zijn eigen partner zonder dat die partner dat in de gaten heeft. Bij candaulisme in zijn meest zuivere vorm weet de bekeken partner dus niet wat er speelt.

Natuurlijk zijn er ook varianten waarbij die partner wel begrijpt wat er aan de hand is en daar ook geen bezwaar tegen maakt. Dat kan zelfs uitlopen op verschillende vormen van seksuele relaties, maar dan praat je eigenlijk niet meer over candaulisme. Dan ga je algauw denken aan swinging, threesome, ménage à trois en ja, daar is hij: cuckolding.

Cuckolding

Bij cuckolding weet de partner dat de andere partner vreemdgaat en is daar vaak passief bij betrokken. De kern van cuckolding gaat om macht, namelijk macht die een meestal dominante vrouw uitoefent op haar partner. Het heeft ook te maken met vernedering en schaamte waarbij de meestal mannelijke partner gezien wordt als machteloos en niet in staat om er iets aan te doen.

Een cuckold haalt zijn seksuele genot uit het weten dat zijn partner het doet met anderen en kijkt daarbij ook graag toe. Hij wil zelfs graag dat zijn partner het met anderen aanlegt en hem daarbij vernedert. Cuckolding staat of valt met de medewerking van de “bedrogen” partner, want anders gaat het simpelweg om ontrouw en dat is eigenlijk een beetje saai.

Nymfomanie

Een vrouw wordt een nymfomaan genoemd als ze een sterkere seksuele drift heeft dan gebruikelijk binnen haar cultuur. Die sterke seksuele verlangens worden vaak als negatief gezien.

Nymfomanie is niet iets dat gestimuleerd wordt door bepaalde seksuele vormen. Hyperseksualiteit, zoals het ook wel genoemd wordt, is een functie van het lichaam. De een heeft meer behoefte aan seks dan de ander. Seksuele activiteiten maken die behoefte hoogstens wakker. Dan nu over naar de hamvraag:

Is nymfomanie als resultaat mogelijk als gevolg van candaulisme?

Het antwoord is simpelweg nee. Bij de zuivere vorm van candaulisme weet de meestal vrouwelijke partner niet eens dat ze bekeken wordt, dus uit die hoek valt geen extra stimulans te verwachten.

Bij cuckolding is die kans groter als het gaat om een dominante vrouw die verwend wordt door anderen. Als haar partner voor zijn eigen zelfbevrediging erop aandringt dat zij het met zoveel mogelijk anderen doet en als zij zelf beschikt over een groot libido, dan zou dat zomaar kunnen.

Dat is echter helemaal afhankelijk van haar hormoonhuishouding en niet van de seksuele activiteiten zelf, die hoogstens stimulerend werken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.