
Steeds nieuwe boeken onderweg, eens binnen en gelezen komt hieronder een update met korte inhoud en eventuele commentaar.
update 03/2023:


In Zijn handen
Auteur: Marthe Blau
Het verhaal lijkt eenvoudig. Een jonge advocate begint een buitenechtelijke relatie met een man. Geen gewone man, maar een Dominant, een Meester, of misschien wel gewoon een Klootzak. Hij zal haar behandelen zoals niemand anders haar zal behandelen. Het verhaal omvat vooral de ontmoetingen tussen haar en hem, en als er één ding duidelijk moet worden, is het wel dat hij niets, maar dan ook écht niets, om haar geeft. Soms moet ze lang wachten voor hij haar weer oproept. Soms verschijnt hij gewoon niet op een afspraak of flirt juist de hele avond met een andere, jongere meid. En hij neemt haar niet, hoe graag ze dat ook wil. Hij is geen minnaar.
Blau zet dit verhaal doeltreffend en herkenbaar neer. Haar kennis van zaken blijkt uit de vele subtiele details als haar hoofdpersoon zich overgeeft, twijfelt, trots of juist verdrietig is, of bang is dat een verstopt rijzweepje door de verkeerde persoon gevonden wordt. Het boek leest bovendien als een trein en is moeilijk weg te leggen. Zal hij haar in het volgende hoofdstuk toch niet nemen?
Een eenvoudig verhaal dus, ogenschijnlijk. Maar wel een verhaal dat een aantal vragen onbeantwoord laat. Zo kruipen we in het verhaal in het hoofd van de advocate als ware het een autobiografie. Maar nergens wordt écht duidelijk waarom zij geen ander zoekt. Waarom pikt zij alles van deze man? Waarom zwelgt ze bijna in zijn foutheid? Werkelijk alleen vanwege die eerste blik in de rechtszaal? Van de andere kant bezien wordt evenmin duidelijk wat deze mysterieuze Dominant nu precies in haar vindt. Weinig seksueel plezier in ieder geval. Zo blijft het de vraag of hij nu haar eigenlijk misbruikt, of dat ze juist voor elkaar geschapen zijn en hij precies de vernedering biedt die zij zoekt. Het laatste oordeel is, denk ik, aan de lezer.
Ook literair bezien roept het boek vragen op. Het perspectief – de gedachtenstromen van de jonge advocate – is uitermate boeiend en goed leesbaar. De woordkeuze is vaak goed en treffend, maar dat maakt klinische uitglijers als “anaal penetreren” of een cliché als “Hassan met zijn soepele gang als man van de woestijn” des te opvallender en daarmee irritanter. De waarzegster die bevestigt dat hij niks om haar geeft en dat ooit een vrouw door hem zal sterven, is literair gezien een volstrekt nutteloze en ongeloofwaardige toevoeging aan het verhaal. We weten dan al dat Hij niets om haar geeft. Heus.
Maar wat misschien nog het meest stoort is het gebrek aan ontwikkeling in de karakters. Zij blijft tot vrijwel het einde toe alles van hem accepteren, en hij blijft vooral ondoorgrondelijk. Ook van de levensgeschiedenis van beide karakters komen we eigenlijk helemaal niets te weten. De vraag die het bij mij oproept, is of het verhaal wel als een (al dan niet fictieve) autobiografie gelezen moet worden, of eerder als een abstract conceptueel spel met twee absolute tegenpolen tegen een blanco achtergrond. Maar misschien is een boek als dit ook wel bedoeld om vragen op te roepen, en niet om ze te beantwoorden. En om een béétje te shockeren, natuurlijk.
Bestelinformatie
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaar van uitgave: 2004
ISBN: 9029504501 (203 pagina’s, hard cover)
cover:
NEW => Seksuele geheimen van de vrouw (Mantak Chia & Rachel Carlton Abrams)
Het is niet per se een geil en erotisch boek, maar wel erg leerzaam om de erotiek in je leven te vergroten!
Vrouwen zijn vooral gewend om anderen te verwennen en vergeten zichzelf. Je leert door Taoïstische seksualiteit meer aan je eigen seksuele energie te denken.
Als vrouw zijnde verdien je het ook om een volle seksuele bevrediging te ervaren. Aan de hand van eeuwenoude seksuele wijsheid uit het Oosten en Westers medisch onderzoek ga je daar aan werken.
De seksuele beleving wordt door dit boek groter voor vrouwen. Vele vrouwen zeggen dat de praktische oefeningen uit het boek echt helpen en dat eigenlijk iedere vrouw het boek zou moeten lezen!
Het evangelie volgens Eros

Uit verdriet om de dood van haar broer, met wie ze een sado-masochistische relatie had, begint een jonge vrouw een soortgelijke relatie met en andere vrouw.
Wanneer haar broer Pierre het leven laat in een van zijn vreselijke auto-ongelukken, blijft Laurence geslagen achter. Het was haar broer die haar inwijdde in de meest pijnlijke achterkant van de liefdesmedaille. In zijn androgyne minnares Marie-Agnès vindt Laurence Pierre terug, en omgekeerd. Het ideale nieuwe koppel dus, en Pierres portret hangt erbij en kijkt ernaar en vervult net als toen hij nog in leven was de meest vrouwelijke rol. De relatie tussen beide vrouwen is er een van ten top gedreven competitie in mannelijkheid, waarbij uiteindelijk Marie-Agnès het eerst wijkt en zich onderwerpt aan een tatoeëerder in Sadiaanse teksten, aan drie garagisten en het fototoestel met automatische ontspanner van Laurence. Uiteindelijk zal Marie-Agnès een letterlijke offergave worden aan de cultus rond Pierre. Ondertussen schrijft Laurence een boek over Florence en Laure, een lesbisch koppeltje dat er eveneens nog niet uit is wie de broek draagt. In hun voortdurende poging daar voor eens en voor altijd achter te komen, worden ze maar wat graag bespied door de jonge buurman André. Florence en Laure nemen de jongeman op in hun spel, laten hem op één zonnige namiddag zijn achterkant, zijn vrouwelijkheid en zijn eigen moeder Thérèse ontdekken. Dit boek wordt speels opgeluisterd door toepasselijke, onpasselijk makende fragmenten uit De Sades Juliette. Als je dan ook Florences overleden minnares Nathalie in rekening brengt, duikelen we Dugas’ vorige en zogenaamd strikt autobiografische roman Zusters in pijn binnen, waarin Florence, Nathalie en J-P de drievuldigheid van dienst waren. Ten slotte duikt er af en toe ook een “uitgever” op die meent de lezer te moeten wijzen op de intertekstualiteit waarvan het boek overloopt, een rol die in het vorige boek door J-P, de theaterdocent, werd opgevoerd.
Dugas schreef met Het evangelie volgens Eros een waardige opvolger van Zusters in pijn. Het boek is zeker geen literaire hoogvlieger of aanrader, maar het verdient een lezing omwille van zowel de meest verwrongen intertekstuele verwijzingen als de psychoanalytische uitdieping van schuld, masochisme, vrouwelijkheid, het genot via de blik en de relatie tot de dood (gepersonifieerd in auto-ongelukken, martelingen en de cultus van het marmeren lichaam). “Kan pijn wellicht het lijden doorbreken? Of is het slechts de illusie van een verlossing?” is de vraag die elk personage moet beantwoorden. Dugas maakt de lezer via de talrijke ontdubbelingen duidelijk dat men slechts door de relatie tot de Ander te bevragen dichter bij de waarheid kan komen. [Ann Vertongen]
Copyright (c) Vlabin-VBC
BELLE de JOUR ( De intieme avonturen van een call girl in Londen)
Een onthullende blik achter de schermen van de ‘high class sex trade’.

Ze Escorteert topambtenaren naar dure diners en discussieert naakt met klanten over haar favoriete schrijvers. Ze stapt hotels binnen met een zweep discreet in de voering van haar ja verstopt.
Haar expliciete internetdagboek, met +15000 bezoekers / dag, veroorzaakte een ware storm in literaire kringen en haar identiteit is over de hele wereld nog steeds onderwerp van koortsachtige speculatie.
Bron & acthergrond info zie:
http://www.belledejour-uk.blogspot.com
BLIJF BIJ MIJ , hoe we in relaties strijden voor macht & intimiteit ( rika Ponnet )

Een vernieuwende en verhelderende kijk op relaties, met praktische tips en adviezen Na de eerste verliefdheid ontstaat in veel relaties een ‘machtsstrijd’: je gaat je ergeren aan kleine kantjes, je bent bang te veel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat een bepaalde sleur…
Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent? Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen.
Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze vaak na een tijdje ook weer af?
Waarom kiezen veel mensen telkens weer voor een ‘foute’ partner?
En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?
The New Topping Book
DOSSIE EASTON

“Dorothy “”Dossie”” Easton (geboren op 26 februari 1944) is een auteur en gezinstherapeut wonende in San Francisco, Californië. Ze is hoofdspreker geweest op vele conferenties, zoals die van de American Association of Sex Educators, Counselors and Therapists (AASECT), the Society for the Scientific Study of Sex, en de Universiteit Hamburg.
Bron: Wikipedia.
Tens of thousands learned the emotional and ethical skills of BDSM topping from the first `Topping Book.` Now, in addition to the sage advice and good humor that made the first edition a classic, the authors tackle some of the issues that have come up for tops in the last six years: on-line domination, the challenges and rewards of `lifestyle` relationships, ensuring our own and our partners` safety, and more.
Ad Verbrugge – De staat van verwarring:

In dit boek, Staat van Verwarring – het offer van de liefde, geeft Verbrugge wederom een kritische blik op onze huidige samenleving. Dit maal vanuit een spraakmakende invalshoek: de liefde.
Nu is een filosofische uiteenzetting van de liefde is op zichzelf niets nieuws, de liefde is binnen de filosofie al eeuwenlang gethematiseerd. Verbrugge waagt zich echter op gedurfde wijze aan het thema, door zich in tegenstelling tot de meeste van zijn filosofenbroeders niet tot de liefde in haar abstracte, universele variant te richten, maar op de concrete liefde tussen twee mensen.
Wie over deze vorm van liefde schrijft, levert zich over aan een paar miljoen ervaringsdeskundigen die er allen verstand van denken te hebben. Voor dit kritische publiek houdt Verbrugge een pleidooi voor exclusiviteit en monogamie, ‘intensivering van de eros’, en een ‘gedeeld vormenspel tussen man en vrouw’. Zaken waarbij ‘concentratie en discipline’ volgens hem noodzakelijke voorwaarden zijn. Waarom een dergelijk pleidooi in een tijd waarin niemand op moraliserende taal zit te wachten?
De noodzaak van deze verhandeling over de liefde drong zich min of meer aan Verbrugge op terwijl hij voor zijn nieuwe boek tot doel had het afbrokkelen van culturele en economische gemeenschappen aan de kaak te stellen. Tijdens dit schrijfproces werden zijn gedachten over het begrip gemeenschap in onze postmoderne wereld steeds persoonlijker en lijfelijker. De analyse van de staat van verwarring die voortkomt uit de erosie van economische en culturele gemeenschappen moest wijken voor een nieuwe focus op wat Verbrugge de meest primaire vorm van gemeenschap noemt, de geslachtsgemeenschap. Verbrugge reconstrueert de betekenis van erotische liefde en vraagt zich af hoe het komt dat we overal individuele vrijheid nastreven, op ieder gebied, ook seksueel, en tegelijkertijd op allerlei manieren hunkeren naar verbinding en verbondenheid.
De spanning tussen autonomie en overgave is het gevolg van een virtuele consumptiecultuur waarin zowel de tendens tot individualisme (ontbinding) als de hang naar gemeenschapsvorming (liefde) besloten zit. Hoewel Verbrugge voor zijn verkenning van deze spanning een heel register aan filosofen en denkbeelden de revue laat passeren, waaronder Plato’s Symposium, Aristoteles’ deugdethiek en Houellebecqs Elementaire deeltjes, vormt het vertrekpunt voor zijn analyse de immens populaire Vijftig tinten-trilogie van de Britse schrijfster E.L. James. Verbrugge leest in de machtsverhouding en overgave in de erotische BDSM-relatie tussen de jonge maagd Ana Steele en de miljardair Christian Grey een verlangen naar verbinding. ‘Bondage is in deze roman het ritualiseren van een extreme vorm van verbinding.’ Hoewel we allemaal behoefte hebben aan verbinding willen we ook allemaal autonoom en vrij zijn, deze ambivalentie is illustratief voor de staat van verwarring van de postmoderne wereld.
‘Men kan lachen om deze roman en hem op basis van zijn literaire en psychologische kwaliteiten afwijzen als prullectuur, maar dan onderschat men de diepte van de problematiek die erin tot uitdrukking komt’, aldus Verbrugge. Door het succes van deze erotische trilogie serieus te nemen weet hij een prikkelende gedachtegang te formuleren, waarin niet enkel een theoretische aangelegenheid aan bod komt, maar een existentiële kwestie centraal staat: de vorm die liefde kan aannemen in onze virtuele consumptiecultuur. Dit raakt de kern van ons bestaan. Verbrugges opvatting dat we in staat van verwarring verkeren wat betreft de meest elementaire vorm van gemeenschap, de liefdesrelatie, kan ons dan ook moeilijk ongemoeid laten. Zijn scherpzinnige analyse van onze cultuur en zijn dappere poging om als ervaringsdeskundige niet alleen de spanning bloot te leggen, maar ook richting te geven, maken Verbrugge tot een prikkelend en inspirerend denker.
bronvermelding: https://www.boomfilosofie.nl

“In this book I stand up for masochism. If that sounds an unlikely project it is because of a vague and utterly mistaken belief that masochists enjoy and absorb violence. On the contrary, masochism flees violence and constructs an unusual and compelling scenario that needs to be understood in order to work. It is a very intelligent perversion.”
Masochisme. De term heeft honderd jaar na zijn introductie nog steeds een nare bijklank. Het is een perversie, en masochisten worden nog geregeld op één lijn gesteld met een gemengd gezelschap waarin ook necrofielen en dier-fetishisten zich bevinden. En dus vindt Philips het tijd voor een verdediging van masochisme. Maar ze schrijft niet alleen voor de kortzichtigen. In kringen van meer open-minded mensen wordt masochisme immers allang niet meer beschouwd als een walgelijke onnatuurlijke houding. Voor hen behoeft masochisme misschien geen verdediging, maar wellicht wel uitleg.
Reeds in de inleiding maakt Philips duidelijk wat zij onder masochisme verstaat. De term heeft immers vele connotaties. In haar boek gaat het bijvoorbeeld niet zo zeer om allerlei werk-gerelateerde zelfkwellingen die in de volksmond al gauw masochistisch heten, maar om dingen die mensen ten eerste niet alleen doen, maar samen met een ander, en die inherent seksueel zijn. Dingen die bovendien níet vunzig zijn.
De verdediging begint met een kritische analyse van de kwestie Leopold von Sacher-Masoch versus Krafft-Ebbing. De laatste heeft er weinig van begrepen wanneer hij de naam van Masoch verbastert tot de naam voor een van de seksuele perversies in zijn vroege wetenschappelijke werk en en passant de literaire carriere van Leopold vernielt. Krafft-Ebbing heeft niet door dat Von S-M zijn dames stuurt en verleidt tot het domineren, en dus eigenlijk meer dan één touwtje in handen heeft. Een punt dat volgens Philips ook Freud niet doorziet. Zo blijven – onterecht in Philips ogen – sadisme en masochisme als complement gezien. Uit de analyse van Freuds werk blijkt echter wel dat masochisme – gezien als een combinatie van doodsdrift en libido – altijd, als mogelijkheid, wel een beetje aanwezig is.
Dat idee wordt verder uitgewerkt in het vervolg van de verdediging, waarin de vraag gesteld wordt waarom pijn ook plezierig kan zijn. Kort samengevat komt het er volgens Philips – in navolging van Freud – op neer dat alles dat ons intens raakt seksueel wordt. Verderop in het betoog scherpt Philips dit nog aan met de suggestie dat pijn en plezier wellicht variaties op eenzelfde thema zijn, en het werkelijke verschil dat tussen gevoel en niet-gevoel is.
Maar inzichtelijk maken wat er leuk is aan masochisme is niet voldoende. De volgende vraag die Philips zich stelt, is die naar het spanningsveld tussen feminisme en masochisme. Staan die twee niet op al te gespannen voet met elkaar? Kan een masochiste wel tegelijkertijd een strijbare vrouw zijn, en is masochisme geen substituut voor liefde? Niet volgens Philips. Masochisme reflecteert geen ongelijkheid, het erotiseert het. Zwepen en handboeien breiden juist de seksuele mogelijkheden uit, ook voor de vrouw. En zijn – zo knipoogt Philips – ook prima te verenigen met het lidmaatschap van Amnesty International.
Hierna boet de verdediging wat aan structuur in en komen wat minder duidelijk samenhangende maar op zich interessante thema’s aan de orde, zoals de walging die zo vaak wordt opgeroepen door (mannelijk) masochisme, de vervanging van de hoofse (en daardoor ietwat onderdanige man) door de 20th-century-macho, een masochistische blik op voyeurisme en het verband tussen masochisme en verbeelding, fantasie, verhalen en kleding.
De verdediging vervolgt met een analyse van masochisme als een beetje puberaal afzetgedrag. Seksuele perversiteiten zijn tenslotte ook een beetje verzet tegen de morele orde. Immers, masochisme is niet alleen als psychische afwijking geduid, maar ook gecriminaliseerd (in de tijd waarin dit boek geschreven werd, speelde de zaak “Spanner” in Engeland, waarin meerdere ‘consenting adults’ tot gevangenisstraffen werden veroordeeld). Maar daarmee is het misschien ook wel een probaat middel tegen de seksuele verveling die vaak optreedt in relaties, en dus een alternatief voor vreemdgaan.
In het slothoofdstuk slaat Philips het filosofische pad in met de grote vraag naar het omgaan met lijden. Masochisme wordt geplaatst in een groter kader, ergens tussen identificatie met de Christusfiguur en de zondebok uit het filosofisch werk van René Girard. En en passant neemt Philips daarbij wederom het standpunt in dat masochisme en doodsdrift bij elkaar horen. Een veilig kijkje in de keuken van de dood, om het in eigen woorden samen te vatten.
De verdediging die Philips biedt is zonder meer lezenswaardig. Op een speelse manier worden wetenschap en kunst besproken en gehusseld op jacht naar de leuke kanten van masochisme en worden zijpaden betreden als de vraag naar de masochistische kunstenaar. Freud, Jung, Girard, Venus in Furs, The Story of O, Blue Velvet en Pulp Fiction wisselen elkaar in hoog tempo af. Maar daarmee hinkt het boek ook op twee gedachten: enerzijds mist het hier en daar wetenschappelijke strakte – ik mis, bijvoorbeeld, in een boek over seksualiteit, normalisering en criminalisering, een uitgebreide behandeling van het werk van Michel Foucault en een fatsoenlijke bibliografie -, anderzijds is het vaak te ingewikkeld voor de lezer die niet direct bekend is met de terminologie van de psychologie en en filosofie.
Op de verdediging van masochisme zelf valt ook wel het een en ander af te dingen. Zo noemt Philips haar boek terecht een verdediging van masochisme: sadisme sluit zij in de inleiding eigenlijk al gelijk uit. Masochisten en sadisten passen niet bij elkaar, het plezier van de masochist doet immers afbreuk aan het plezier van de sadist. Een masochist, zo stelt zij, zoekt een speelmaatje. En dat speelmaatje is de grote afwezige in het betoog. Nergens wordt duidelijk welke lol deze kennelijk niet-sadistische Top nu eigenlijk aan het spel beleeft. Een goede keus is volgens Philips wellicht een andere masochist.
De vraag is dan ook of Philips hier en daar niet teveel concessies doet aan de potentiele vanilla-lezer. Masochisme is niet alleen maar leuk (zo weet ik van mijn subje). Elke bdsm’er weet dat pijn soms ook écht pijn is, en straf soms ook écht straf. Onderdanigheid gaat ook in een bdsm-context soms verder dan een spel van enkele uren, dagen of maanden, maar het concept van een TPE-relatie blijft bij Philips niet meer dan een nauwelijks besproken mogelijkheid. De masochist is bij haar eerder een slaapkamermasochist dan een 24/7 slavin.
Maar misschien is die eenzijdige benadering ook wel de essentie van het genre van een verdediging. De andere kant van het verhaal is aan de opponent om te vertellen.
Des te ironischer is het dat het boek juist als verdediging niet overtuigt. Het is te moeilijk, te filosofisch, te literair, te erudiet, te elitair. Het is meer de uitleg voor haar open-minded hoog opgeleide vriendenkring, dan de verdediging die zal aanslaan bij de kortzichtigen die masochisme als iets walgelijks beschouwen. Masochisme is bij Philips inderdaad een héél intelligente perversie.
Bestelinformatie
Jaar van uitgave: 1999 (UK Edition)
Uitgeverij: Faber & Faber (UK Edition)
ISBN: 0571196977 (paperback, 165 pagina’s)
ISBN: 90-295-1393-4
“De Leiband” – door Vanessa Durriès
De Leiband” is het verhaal van een jong meisje dat verliefd wordt op een oudere man, Pierre, die aan SM doet en haar inwijdt in de wereld van SM. Ze krijgt de naam Laïka en ondergaat op SM bijeenkomsten allerlei sexueel getinte ‘martelingen’. Opvallend daarbij is dat ze vanaf het begin onderworpen wordt aan tamelijk harde SM.
Vanwege de manier waarop Meester Pierre met zijn slavin omgaat is het boek meermalen onderwerp van discussie geweest. Het boek is volgens eigen zeggen autobiografisch en dus is het boek geschreven vanuit de beleving van laika, de slavin. Je zou kritiek kunnen hebben op de manier van het omgaan van de Meester met zijn slavin, maar dat heeft geen betrekking op het boek zelf,
Toen De leiband verscheen (medio 1993) was Vanessa eenentwintig jaar oud; ze studeerde letteren. Een aantal maanden later werd zij samen met twee andere jonge Franse schrijvers het slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Een mooie, jonge studente, nicht van de legendarische O uit Le Histoire d’O, vertelt hier met vuur en zonder voorbehoud over haar ontdekkingsreis door de archipel van de SM-wereld. -L Express-
INFORMATIE op de achterzijde van het boek: Naakt op wat leer en kettingen na poseerde Vanessa Duries als centerfold in de Franse Penthouse.
Aanleiding daartoe was het verschijnen van De Leiband, het verhaal over haar inwijding in het sadomasochisme en haar paradoxale liefde voor Pierre, de Meester met een hoofdletter.
De wereld waarmee zij te maken krijgt is er een van leer, latex, van boeien en bankschroeven, van knijpers en klemmen. Tijdens de rituelen verandert de studente Vanessa in de slavin Laika, die tot alles bereid is om de hoogste graad van perfectie te bereiken. Zij wordt verkracht, gemarteld, vernederd en als hoer behandeld, maar ondergaat die beproevingen uit liefde voor haar Meester, die plezier put uit haar vernedering. In de loop van een aantal inwijdingsrituelen analyseert ze tot op de draad de mysterieuze band die meester en slavin verbindt, een band die alleen maar bestaat bij de gratie van de slavin.
Want zij stelt uiteindelijk de grenzen. Zij is de echte meesteres. Zelfs met een leiband om haar hals en gouden ringen in haar schaamlippen, zelfs in de Penthouse.
De leidraad is het waar gebeurde verhaal van een verhouding in liefde en pijn,van geestelijke en lichamelijke dominantie en slavernij, verteld met een bijna naïeve openhartigheid.
Toen De leiband verscheen was Vanessa eenentwintig jaar oud; ze studeerde letteren.
Een aantal maanden later werd zij samen met twee andere jonge Franse schrijvers het slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Een mooie, jonge studente, nicht van de legendarische O uit Le Histoire d’O, vertelt hier met vuur en zonder voorbehoud over haar ontdekkingsreis door de archipel van de SM-wereld. Een wonderlijk, vulkanische afbeelding van een nog altijd weinig doorvorst universum -L Express- ISBN 90-295-1393-4
Mijn Mening: Het is een interessant boek geschreven vanuit het beeld van de slavin Vanessa. Zij vertelt heel uitgebreid over haar emoties en gedachten hierover.In de inleiding vertelt ze over haar jeugd en de straffen die zij van haar vader terecht / onterecht. Duidelijk is ook dat de vader een herkenbaar incestueuze sadistische rol speelt. In het eerste hoofdstuk wordt haar eerste bewuste kennismaking met haar meester beschreven. De volgende hoofdstukken beschrijven hoe zij in toenemende mate haar slavinnen lot wil dragen en alles wil doen om heer meester te behagen en vooral niet teleur te stellen. Zij wordt ruw gebruikt, uitgeleend, streng gestraft, maar ook beloond. Zij moet in opdracht de hoer spelen en nog veel meer. Al met al vind ik het een boek dat het lezen zeker waard is. Bron: http://groups.msn.com/deleiband/_whatsnew.msnwIk heb hard en krachtig leren roepen dat ik een hoer en een teef ben als een onbekende me neemt in het bijzijn van mijn Meester. Ik geef toe dat ik een slet ben en ik weet dat ik er eentje kan worden als ik wil! Het geeft me een oneindig plezier me volgens mijn wijfjes instinct te gedragen, vooral omdat ik weet dat mijn Meester de minste aanraking, de minste vernedering in de gaten houdt die mij aangedaan wordt door de mannen aan wie hij me heeft uitgeleverd.Een mens beleeft de gelukkigste momenten van zijn leven als hij in de gelegenheid is de taboes uit de weg te ruimen die hem bepalen. Er is niets zo verrijkend op het gebied van zelfkennis dan het bereiken van die taboeloze staat.II De regels van het spel Het spel der verhoudingen dat de Meester en zijn slavin spelen kent subtiele en verfijnde regels. De slavin moet haar Meester kunnen aangeven waar de grenzen liggen die niet overschreden mogen worden. Absolute autoriteit is een moeilijk evenwichtsspelletje waarbij de geringste misstap de harmonie verstoort en daarmee ook de wederzijdse achting doorbreekt. Elk mens heeft zijn grenzen, dus ook de slavin. Geen enkele Meester mag de morele of fysieke limiet overschrijden die zijn slavin vastgesteld heeft. Elke afwijking van die regel kan dodelijk zijn.En dat maakt de Meester rol bijzonder moeilijk, omdat de Meester zich moet aanpassen aan de persoonlijkheid van elke slaaf, aan diens weerstand en vermogen tot gehoorzaamheid.Noch de een noch de ander mag ooit teleurstellen. De slavin moet de Meester de privileges toestaan die bij zijn functie horen: zij bezorgt hem het dronken makend geluk te kunnen domineren, autoriteit uit te kunnen oefenen over een ontvankelijk, onderdanig wezen, dat echter op gezette tijden toch ook blijk moet weten te geven van enige onafhankelijkheid. Een slavin moet weloverwogen ongehoorzaam kunnen zijn omdat de bestraffing die zal volgen een bron van genot is voor zowel de een als de ander. Ongehoorzaam kunnen zijn is een kunst waarvoor je perfect op de hoogte moet zijn van de wensen van de Meester. En dan heb ik het niet over liefde, want dat is het woord dat je niet uitspreekt tijdens het steekspel.Het hele spel draait om die uitzonderlijke krachtmeting. Nu eens onderdanig, dan weer ongehoorzaam of verdraagzaam te zijn, is een verfijnde afwisseling die ik niet zou willen missen. De spanning moet blijven stijgen. De rol van de slavin is dat zij zich altijd volledig geeft, wie er ook aangewezen is voor de dressuur en wat ook zijn praktijken zijn. Het weerstand bieden aan vernedering, dwang en pijn vermenigvuldigt de intensiteit en het cerebrale aspect van de strijd. Dan pas bloeit mijn lichaam open en kan ik mij volledig geven.Het is genot dat nog aangescherpt wordt door de vaak onverwachte rituelen, het is de extase die voorkomt uit een voortdurende staat van zelfverloochening, van onderworpen te zijn aan de ander, van lijden ook. Het is juist dat onbekende deel dat me fascineert, dat de slavin fascineert, want in sadomasochistische betrekkingen wordt de vindingrijkheid van de Meester zwaar op de proef gesteld en moet zich steeds vernieuwen. Het is heel opwindend om nooit te weten wat er zal gaan gebeuren tijdens een bijeenkomst, nooit de verrassingen te kunnen raden die de Meester in petto heeft. Het komt wel eens voor dat een uitgeleende slavin een betere voorstelling geeft met een andere Meester dan met haar eigen partner. Zoals het ene huidcontact een schokje kan geven en het andere je onverschillig laat, zo ook zijn er geprivilegieerde Meesters die met hun slavinnen communiceren, terwijl anderen hardnekkig afstandelijk, onwerkelijk en artificieel blijven.Het is mijn grote geluk dat ik een Meester heb gevonden die precies bij me past en juist dat van me verwacht dat ik hem kan geven, terwijl hij mij alles geeft waar ik recht op heb.Terwijl de rol van de Meester een buitengewone creativiteit vereist om de verschillende opdrachten voortdurend af te wisselen, moet de slavin blijk geven van een grote fysieke weerstand. De zware druk die mijn Meester op me uitoefent maakt dat ik soms twijfel aan mezelf en me afvraag of ik wel tegen zijn eisen opgewassen ben. Of ik een nieuw niveau van perfectie zal bereiken dat onze gevaarlijke verhouding kan sublimeren.Het is uitermate belangrijk voor mij dat ik me ongeremd kan geven zonder er iets anders voor terug te verwachten dan de rang en de titel van uitverkoren slavin waardig te zijn,teneinde niets te hoeven betreuren, geen enkel verwijt uit te lokken, en het beste van mezelf te laten zien. Of gewoon uit trots of hoogmoed. De slaaf is per definitie erg gevoelig voor de manier waarop hij wordt behandeld, zelfs al is vernedering onlosmakelijk verbonden met het plezier dat hij heeft. Ik ben uitermate gevoelig voor de mening die mijn Meester over mij heeft. Uit vrees hem teleur te stellen door een weigering accepteer ik wel eens bepaalde beproevingen die me eigenlijk tegenstaan maar waardoor ik blijk geef van mijn horigheid.Alles blindelings van hem accepteren, dat geluk te kunnen geven aan de man van wie ik hou is mijn grootste zorg. Het is heel wat opwindender dan de verwezenlijking van mijn eigen masochistische dromen.
Mijn afhankelijke situatie komt voort uit mijn liefde voor hem: mijn Meester weet dat en heeft soms de neiging er misbruik van te maken door me elke vernedering en beproeving te laten ondergaan.Wanneer hij me weer eens tot de uiterste grenzen van pijn en uitputting heeft gebracht tijdens een zeer zware bijeenkomst en ik geestelijk bijna gebroken ben, hoef ik hem maar aan te kijken om me bewust te worden van zijn plezier en dat geeft me nieuwe kracht.Want een ding is duidelijk in dit marginale en betoverende universum, iets dat niet-ingewijden niet weten: de Meester is nooit degene die je denkt. De Meester is totaal afhankelijk van zijn slaaf, de Meester bestaat slechts in relatie tot zijn slaaf, alleen daarin vindt hij zijn plaats en zijn rechtvaardiging. Hij is in werkelijkheid de slaaf van de slaaf,afhankelijk van diens bereidwilligheid om mishandelingen te ondergaan die hem opwinden.Als je deze paradoxale werkelijkheid hebt begrepen is het niet beschamend meer om slaaf te zijn. Integendeel, want door het subtiele spel van de krachtsverhoudingen kan de slaaf de werkelijke macht in de sadomasochistische verhouding uitoefenen.
The Bound Path: A Guide To Wiccan BDSM

The Bound Path is a detailed guide that combines Wiccan tradition with BDSM activities. By synthesizing core Wiccan beliefs and practices as given by Gerald Gardner and the idea that consensual pain is a valid method of raising magical power The Bound Path gives a fresh new take on this idea. Fully detailed rituals and celebrations are provided to the reader that will let anyone from a new seeker to the most adept practitioner practice in a new way. Structure and suggestions are provided for working as a group, and for a BDSM relationship style that fits the ideas put forth in the book. Initiations for both group settings and solitary practitioners are provided to give those new to Wicca a method of developing their worship through action.
The Bound Path is not a scholarly look at the possibilities. The Bound Path is a users guide and how to manual that will let you explore a different type of Wicca.
DE TUIN DER FOLTERINGEN

Octave Mirbeau
CITAAT: LEO TOLSTOJ: Een psychologisch en literair curiosum waaruit we de meest verderfelijke hartstochten kunnen leren kennen. Door deze gruwelijke maar heilzame catharsis kunnen we ons temeer wapenen tegen onze egoïstische en sadistische wellust.’
In De Tuin der Folteringen laat hij een politiek gestrande, cynische intellectueel een reis ondernemen naar de tropen, waar de blanke supermensen uit Europa immers hun nieuwe beschaving brengen. Hij belandt in het gezelschap van femme fatale Clara, een Engelse reizigster die gefascineerd is door het folteren, dat in de Tuin samengaat met de meest exquise bloempracht.
Deze roman is een wonderlijk samenraapsel, een collage van teksten die geheel los van elkaar zijn ontstaan, op verschillende tijdstippen en in verschillende stijlen zijn geschreven en verschillende personages hebben. Het is dan ook onmogelijk dit werk onder één noemer te vangen; het is tegelijkertijd een initiatieroman, een metafoor voor het gruwelijke menselijke bestaan, een veroordeling van alle maatschappijvormen — die alleen leren moorden en niets doen om het moorden tegen te gaan, een aanklacht tegen het Franse en Engelse KOLONIALISME dat hele werelddelen tot “tuinen der folteringen” maakt, het ter discussie stellen van de zogenaamde westerse beschaving en de normen en waarden waar deze prat op gaat. Anderzijds is het boek ook vol humor, al is die inkt- en inktzwart.
The Ultimate Guide to Kink

The Ultimate Guide to Kink is the first major guide to BDSM in a generation—a bold and sexy collection of essays that run the gamut from expert how-to tutorials to provocative essays that delve into complex questions about desire, power, and pleasure. The book brings together diverse voices from the kink community in an unprecedented way: each chapter is written by a different sexuality/BDSM educator.
No matter what book you pick, or all three, I am sure that they will all be a perfect first step for you into BDSM and understand the world you would like to explore.

THE MYTH OF MONOGAMY
by David P. Barash Ph.D. and Judith Eve Lipton
Samenvatting
Applying new research to sex in the animal world, esteemed scientists David P. Barash and Judith Eve Lipton dispel the notion that monogamy comes naturally. In fact, as The Myth of Monogamy reveals, biologists have discovered that for nearly every species, cheating is the rule — for both sexes.Reviewing findings from the same DNA fingerprinting science employed in the courtroom, Barash and Lipton take readers from chickadee nests to chimpanzee packs to explain why animals cheat. (Some prostitute themselves for food or protection, while others strive to couple with genetically superior or multiple mates.) The Myth of Monogamy then illuminates the implications of these dramatic new findings for humans, in our relationships, as parents, and more. The Myth of Monogamy at last brings scientific insight into this emotionally charged aspect of the ultimate dating and marriage quandary.





Uitgeverij: Manteau
ISBN-nummer: 9789022332139
BRUTAZUR
Het verhaal van een door vrijheid geobsedeerde vrouw die, onder de schuilnaam Brutazur, alle conventies achter zich laat om haar seksuele behoeften te vervullen tot buiten de grenzen van haar huwelijk, en dit met goedkeuring van haar man. Brutazur is het relaas van het ongewone leven van een jonge, aantrekkelijke vrouw van Chinese afk omst die worstelt met haar verlangens en engagementen, haar blitzcarrière en het onverwachte moederschap. Een levenswandel met harde keuzes – soms rauw, soms grappig maar altijd eerlijk. Doorleefde non-fictie.
DE LIJDZAME LUST
SM in VLAANDEREN
Van zachte tinten tot harde feiten.
Sinds Fifty Shades of Grey van E.L. James de wereld veroverde, lijken zweepjes, bindtouw en lederen outfits geen taboe meer
te zijn in de slaapkamers. Is SM nu ‘gewoon’ geworden in Vlaanderen?
Auteur Joyce Mesdag (30 enfreelance journalist) interviewed beoefenaars en ging met eigen ogen kijken.
Ze trof een zeer verscheiden SM-wereld aan: van brave koppels die thuis wel eens een voorzichtig zijstapje zetten tot bedrijfsleiders en schooldirectrices die zich in het weekend in SM-clubs laten vernederen.
Basisboek psychologie
Jakop Rigter
Ons gedrag komt voort uit biologische, psychische en sociale processen. Onderzoek wijst uit dat in al die processen, sociale verbondenheid met andere mensen een centrale rol speelt. Erfelijke aanleg is in deze benadering net zo belangrijk als de werking van onze hersenen en sociale invloeden. Basisboek Psychologie laat zien dat verfijnde mechanismen tot gedrag leidt dat in eerste instantie irrationeel lijkt, maar eigenlijk het resultaat is van een diepe sociale verbondenheid met andere mensen.
De uitgave bespreekt de psychische processen die invloed hebben op het sociaal functioneren van mensen zoals het denken, waarnemen en leren, maar ook motivatie, sociale omgang en communicatie. Voor professionals die veel met andere mensen werken is het belangrijk om te weten waar gedrag door gestuurd wordt en hoe daar invloed op uitgeoefend kan worden. Om het functioneren van de mens te verklaren, komen de rol van onze evolutie en het verschil tussen menselijke vermogens en dat van (sociale) diersoorten en andere organismen regelmatig aan de orde.
Basisboek Psychologie geeft inzicht in het brede werkveld van de psychologie. Het helpt studenten en professionals om belangrijke begrippen en toepassingen te definiëren en met elkaar in verband te brengen. Ieder onderwerp wordt geïllustreerd met aansprekende casussen, praktijkvoorbeelden en ondersteunend beeldmateriaal. Op de bijbehorende website staan
interactieve meerkeuzevragen, een begrippentrainer en links naar filmpjes.
Het boek is gericht op studenten van opleidingen op het gebied van welzijn, zorg en onderwijs en voor studenten van (sociaal) juridische en HRM studies. Dankzij de aansprekende schrijfstijl en opmaak is het boek ook interessant voor elke (aankomend) professional die meer wil weten over psychologie en sociale verbondenheid.
Jakop Rigter werkt bij De Haagse Hogeschool als docent psychologie en psychopathologie en als senior onderzoeker bij het lectoraat Jeugd & Opvoeding. Hij heeft meerdere bestsellers geschreven op het gebied van de psychologie en psychopathologie.
België tussen de benen
Een Belgische twintiger onthult ons haar seksuele parcours in het nachtelijke en ondeugende België waarvan we het bestaan nooit zouden hebben vermoed.
Deze jonge universitair geschoolde vrouw is vastbesloten om alles uit te proberen en te proeven, en vooral: al haar fantasieën uit te leven. Ze beschrijft zonder enige taboes haar ervaringen en ook de plekken waar ze zoveel beleefde.
We volgen haar van de charmefotostudio’s naar de opname van een pornofilm, van Vlaamse parenclubs naar exhibitionistische parkings in Wallonië, van Belgische datingsites naar peepshows in Charleroi, Luik en Brussel.
Corine B. treedt door twee televisie-uitzendingen over de pornografie in België uit de anonimiteit en biedt ons in haar sappig en soms rauw maar immer helder relaas een inzicht in haar losbandige jaren.
Met ietwat afstand en des te meer oog voor detail kijkt Corine, die nu een volledig ander leven leidt, met de nodige rust en soms ook ontgoocheling maar steeds literaire blik terug op deze talrijke ervaringen.
Dit boek, het eerste in zijn soort in ons land, is vast en zeker het meest gewaagde in de Belgische literatuur. Nog nooit had een landgenoot, laat staan een vrouw, tot op vandaag de onderkant van ons land zo onthullend neergeschreven.
Kennismaken met Tantra
https://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?ISBN=9789460151729
Tantra is een verdieping van seksualiteit naar een ervaring van intens contact op hartsniveau, waarbij liefde gaat stromen, oordelen wegvallen en schoonheid van binnenuit wordt gezien. Tantra is de hogeschool van de liefde. Het gaat om elkaar zien in je wezenlijke kern en het eren en waarderen van je seksuele kracht als levenskracht.
Met haar boek wil Tineke Rood je helpen om ook de scheppingskracht van je eigen seksualiteit te ontdekken en meer te gaan genieten. Zij vertelt hoe zij zichzelf vanuit beperkende overtuigingen heeft overwonnen om uiteindelijk bij tantra uit te komen, waarbij ze zich letterlijk blootgeeft met intieme foto’s en dagboekfragmenten.
Verder legt Tineke beknopt uit wat tantra is en met enkele oefeningen laat zij je de eerste beginselen van tantra ervaren. Tot besluit licht zij een tipje van de sluier op van de onschatbare kennis van de taoïsten over de potentiële kracht in de eierstokken en testikels en beschrijft ze hoe je je seksuele kracht kunt gebruiken voor heling en vitaliteit.
ALLES WAT GOD VERBODEN HEEFT
AUTOBIOGRAFIE VAN EEN GEWONE SM-MEESTERES
Sadomasochisme speelt zich voor de meeste mensen buiten hun gezichtsveld af. Een rare afwijking van een beetje zielige mensjes die het leuk vinden om elkaar pijn te doen.
Dat is (misschien deels) een misplaatst vooroordeel.
Een professionele sm-meesteres als Maya speelt een vitale rol in het leven van mannen die in het dagelijks leven hoge posities bekleden in de maatschappij, van de machtige CEO’s van grote winkelketens tot hypergestresste politici.
https://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?ISBN=9789078159001
LECTUUR
- De overgave van Floor Renee van Amstel
Floor is een succesvolle high potential bij een telecombedrijf. Ze is begin dertig, leuk om te zien en gezegend met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Op een feestje ontmoet ze Rick, een paar jaar ouder, aantrekkelijk en als registeraccountant bezig met een veelbelovende carrière. Binnen een uur is Floor hopeloos verliefd en binnen een week hebben ze een relatie. Rick is in alle opzichten de ideale man: aantrekkelijk, succesvol, lief en attent. Ze hebben grenzeloze seks. Gaandeweg ontdekt Floor dat Rick een tot dan toe nauwelijks ontwikkelde fascinatie heeft voor sm. Het begint met de simpele mededeling tijdens een intense vrijpartij dat hij wil dat ze alles voor hem doet. Daarna geeft hij haar opdrachten, onder meer om zich bij hem (alleen bij hem?) te melden in een hotelkamer. Op zijn initiatief bezoeken ze een parenclub. Ze doen dingen waarvan Floor nooit gedacht had ze te zullen doen, maar ze doet het met verbazing, zonder terughoudendheid en met de steeds sterker wordende vraag waar haar eigen grenzen liggen..
- Het spel van Floor Renee van Amstel
- De extase van Floor Renee van Amstel
- SM In Het Echt (Natya Bouman en Marijke Vonk)
- De leiband (Vanessa Duriès)
- Het genot van een Prooi (Raven Dice)
- Het doorgeefmeisje (Paul Koeck)
- Histoire d’O / Het verhaal van O (Pauline Réage)
- In Zijn handen (Marthe Blau)
- Nine and a half weeks / Negen en een halve week (Elizabeth McNeill)
- Nummer 12 – BDSM slavin, geronseld en onderworpen (Elisabeth H. van der Vaart)
- Onderdanig wil ik zijn (Sina-Aline Geissler)
- Terug naar Roissy – Vervolg op het Verhaal van O (Pauline Réage)
- Slaags (Marc van Rossum du Chattel)
- Gordon (Edith Templeton)
- Dagboek van een submissive (Sophie Morgan)
- 24/7 (Willem Melchior)